Hlavní obsah

Octavia se probojovala mezi tucet finalistů Světového auta roku 2014

Novinky, maž

Octavia, která v tuzemské anketě Auto roku 2014 skončila na druhém místě za první Mazdou6, se probojovala do finále World Car of the Year. Výsledky této ankety budou vyhlášeny v polovině dubna na autosalonu v New Yorku.

Foto: Martin Žemlička, Novinky

Škoda Octavia RS

Článek

Mezi tuctem finalistů se objevují dvě BMW a rovněž – což potěší české patrioty a příznivce mladoboleslavské automobilky i jejího nejdůležitějšího modelu – třetí generace octavie.

Octavia se mimochodem probojovala i do finále prestižní ankety Car of the Year, která se bude vyhlašovat zkraje března na ženevském autosalonu. V této podstatně prestižnější a výrazně starší anketě je pouhých sedm finalistů, statisticky tam má octavia vyšší pravděpodobnost zvítězit.

Výsledky v dubnu na autosalonu v New Yorku

Zpátky k anketě, která se bude vyhlašovat 17. dubna v New Yorku. Seznam finalistů je následující: Audi A3, BMW i3, BMW řady 4, Cadillac CTS, Citroën C4 Picasso, Ford Fusion (americká verze), Infiniti Q50, Jeep Cherokee, Lexus IS, Mazda3, Peugeot 308 a Škoda Octavia.

V mezinárodní porotě ankety, která se začala vyhlašovat teprve v roce 2005, není žádný český novinář (v COTY je alespoň jeden). O neskromně znějícím titulu Světové auto roku pro rok 2014 bude rozhodovat 69 novinářů, přičemž největší zastoupení mají novináři z USA – je jich deset včetně jedné ženy.

World Car of the Year 2014 – finalisté

Anketa

Škoda Octavia...
zvítězí v anketě WCOTY (Světové auto)
3 %
zvítězí v anketě COTY (Evropské auto)
33,9 %
zvítězí v obou anketách
2,9 %
nezvítězí ani v jedné
60,2 %
Celkem hlasovalo 1249 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám