Hlavní obsah

Hyundai přestal v Česku prodávat modely Elantra, Genesis Coupé a Veloster

Novinky, maž

Hned tři modely korejského výrobce si od nynějška v Česku nekoupíte. Oficiálním důvodem jsou dlouhé čekací lhůty nezřídka překračující šest měsíců. Jde o modely Elantra, Genesis Coupé a Veloster, které se v Česku - kromě elantry - prodávaly v jednotkách kusů.

Foto: Martin Žemlička, Novinky

Hyundai Veloster

Článek

Hyundai Genesis Coupé, jediné auto s pohonem zadních kol v nabídce korejského výrobce, se i přes povedený poměr cena/výkon na českém trhu prodával katastrofálně. Za loňský rok se prodaly pouhé čtyři kusy. Velosterů se prodalo osm. Elantra byla podstatně úspěšnější – 211 kusů za rok 2013, což je na v tuzemsku prodávaný sedan vcelku slušné číslo.

Foto: Martin Žemlička, Novinky

Hyundai Genesis Coupe

„Z důvodů vysoké globální poptávky po modelech Elantra, Veloster a Genesis Coupé nemůže Hyundai zajistit dostatečné alokace těchto modelů na západoevropský trh. Důsledkem toho jsou dlouhé dodací lhůty pro tyto modely, a tak bylo rozhodnuto nenabízet je na českém trhu,“ uvedl pro Novinky.cz tiskový mluvčí českého zastoupení Hyundai Miloš Adámek.

Foto: Hyundai

Hyundai Elantra

Naopak novým modelem od Hyundaie, který právě vstupuje na tuzemský trh, je prodloužená verze sportovně-užitkového Grand Santa Fe. Tato verze stojí bez desetikoruny 1,2 miliónu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám