Hlavní obsah

Nejostřejší provedení Peugeotu RCZ už je v Česku, stojí přes milión

Novinky, maž

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

RCZ R se s výkonem 270 k (199 kW) stává nejsilnějším sériovým modelem v historii francouzské automobilky Peugeot. Objednávat jej můžete už nyní, první dodávky ale mohou zákazníci očekávat až v květnu.

Foto: Peugeot

Peugeot RCZ R (2013)

Článek

Prodejní cena tohoto sportovního kupé, které se ve světové premiéře ukázalo v červenci minulého roku na akci Goodwood Festival of Speed, je ale nastavená docela sebevědomě.

Aniž byste zaškrtli jedinou položku z příplatkové výbavy, zaplatíte 1 025 000 korun. Proti dvousetkoňovému provedení musíte sáhnout navíc pro 235 000 korun.

Standardem jsou specifická devatenáctipalcová litá kola, překvapí 13 495 korun za metalický lak, jinak je prakticky vše už v základu. Připlácí se za lepší audiosystém JBL, integrovanou navigaci nebo karbonovou střechu v matném nebo lesklém provedení (30 000 korun).

Foto: Peugeot

Peugeot RCZ R (2013)

O pohon se stará motor 1.6 THP, který najdete i ve standardním provedení o výkonu 200 koní. Verze s písmenem R na konci má výkon zvýšený na 270 koní (199 kW), kterých dosahuje při 6000 otáčkách. Točivý moment má hodnotu 330 Nm a je dostupný už od 1900 otáček.

Tužší naladění podvozku

Podvozek u RCZ R dostal tužší tlumiče i stabilizátory, je také o 10 mm nižší. Silnější jsou i brzdy a co je rovněž pozitivní, snížila se o 17 kilogramů hmotnost vozu (nyní 1280 kg). Standardem jsou devatenáctipalcová kola s pneumatikami Goodyear Eagle F1 Asymmetric o rozměru 235/40.

Foto: Peugeot

Peugeot RCZ R (2013)

Zrychlení na 100 km/h je otázkou 5,9 s, nejvyšší rychlost je omezena při tradičních 250 km/h. Výkon se přenáší na přední kola, v základní výbavě je samosvorný diferenciál. Verze R dostala také pevný zadní spoiler (namísto výsuvného), jiný difuzor a dvojici koncovek výfuku. Převodovka je manuální, šestistupňová. V interiéru zaujmou výrazné sportovní sedačky.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám