Hlavní obsah

Porsche loni prodalo rekordních 162 tisíc aut, nejvíce cayennů

Novinky, ČTK, maž

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Německý výrobce luxusních automobilů Porsche loni zvýšil prodej o 15 procent na rekordních 162 145 vozů. Motorem růstu byl sportovně-užitkový model Porsche Cayenne, jehož prodej překročil 84 000 vozů.

Foto: maž, Novinky

Porsche Cayenne

Článek

Nejsilnější nárůst odbytu přitom automobilka zaznamenala ve Spojených státech následovaných Čínou.

V Česku Porsche prodalo 213 vozidel. Nejprodávanějším se opět stal SUV model Cayenne (106). Prodeje legendárního modelu 911, který v roce 2013 oslavil své 50. výročí, vzrostly na 55 vozů.

Druhou generaci sedanu Panamera si u nás koupilo 39 zákazníků. Sportovních vozů Boxster a Cayman se prodalo celkem 13. Společnost Porsche Inter Auto CZ také prodala dva supersportovní hybridní vozy Porsche 918 Spyder, které ale budou českým klientům předány až ke konci letošního roku.

Porsche, stejně jako česká Škoda Auto, je součástí největší evropské automobilky Volkswagen. Ta předloni získala nad společností Porsche stoprocentní kontrolu. Volkswagen se do roku 2018 hodlá stát největším výrobcem automobilů na světě.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám