Hlavní obsah

Kia v Detroitu představí koncept sportovního kupé s výkonem 315 koní

Novinky, maž

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Žihadlo. Tak se jmenuje nová studie Kie, která se představí v Detroitu. Auto s pohonem zadních kol bude mít pod kapotou přeplňovaný dvoulitrový benzínový motor.

Foto: Kia

Kia GT4 Stinger (koncept, 2014)

Článek

Nové kupé od Kie se v lednu v Detroitu představí pouze ve formě konceptu, pravděpodobnost sériové výroby je ovšem bezmála stoprocentní. Uspořádání interiéru bude 2 + 2, zadní sedačky tak budou spíše pro nouzový převoz na kratší vzdálenosti.

Kia zatím zveřejnila počítačově vytvořený obrázek. Koncept kromě velké masky chladiče dostane i svisle umístěné LED světlomety, přední maska tak vzdáleně připomíná Audi R8. Přední spoiler bude u konceptu vyroben z karbonových vláken, v Detroitu představený automobil se dále bude snažit zaujmout mj. dvacetipalcovými litými koly.

Jak již bylo řečeno, poháněná budou zadní kola a o pohon se bude starat vpředu umístěný dvoulitrový čtyřválec, který i díky přeplňování nabídne 315 koní. O jízdních výkonech zatím nepadlo ani slovo.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám