Hlavní obsah

Nejrychlejší ferrari všech dob s cenovkou 32 miliónů korun je vyprodané

Novinky, maž

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

LaFerrari je podle NBC News zcela vyprodané. Není divu. Už na jaře evidovala maranellská automobilka Ferrari 700 objednávek, zatímco prezident firmy Luca di Montezemolo avizoval, že do prodeje po celém světě zamíří pouhých 499 kusů.

Foto: Ferrari

Ferrari LaFerrari (2013)

Článek

Neoficiálně se hovoří o celkem tisícovce zájemců, což je jednou tolik, než kolik Ferrari plánuje hypersportovních LaFerrari vyrobit.

Ani když máte po ruce 32,5 miliónu, nemáte vyhráno: v případě LaFerrari musíte vlastnit alespoň pět dalších ferrari zakoupených u oficiálního dealera, aby vás italská automobilka vůbec zařadila na pořadník s čekací lhůtou i několik let.

Jeden Filipínec si tak třeba koupil Ferrari F12 kvůli zařazení do pořadníku právě na LaFerrari. [celá zpráva]

Foto: Ferrari

Ferrari LaFerrari (2013)

Nyní už vám na LaFerrari nestačí ani desítky miliónů ani pětice nablýskaných sporťáků. Tento model je totiž kompletně vyprodaný.

Potěšující je, že zmiňovaný hypersport bude k vidění také v České republice. „Dva klienti ze Scuderia Praha mají podepsanou smlouvu na dodání modelu LaFerrari,” uvedl na dotaz Novinek Jiří Rozkošný z tuzemského zastoupení Ferrari.

BEZ KOMENTÁŘE: První video modelu LaFerrari Video: Ferrari

V12 + elektromotor nabídnou 963 koní

Dvanáctiválec s objemem 6262 ccm má výkon 800 koní při 9250 otáčkách, točivý moment má hodnotu 700 Nm (při 6750 ot./min.). Další sílu motoru dodává elektromotor s výkonem 120 kW (163 k), výsledkem je 963 koní.

Výkon se přenáší na zadní kola, hodnoty zrychlení jen těžko hledají konkurenci – 0–100 km/h dle slov italské automobilky „pod tři sekundy“, 0—200 km/h je otázkou sedmi a 0—300 km/h patnácti sekund.

Foto: Ferrari

Ferrari LaFerrari (2013)

V rozletu auto zbrzdí rychlost 350 km/h. Převodovka je automatická, sedmistupňová.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám