Hlavní obsah

Honda ukázala malý roadster S660, v Evropě se nejspíš prodávat nebude

Novinky, maž

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Honda na právě zahájeném autosalonu v Tokiu ukázala koncept malého dvoumístného roadsteru s názvem S660. Sériová verze by se měla představit v roce 2015, velmi pravděpodobně se ale bude prodávat pouze v Zemi vycházejícího slunce.

BEZ KOMENTÁŘE: Honda S 660Video: Honda

 
Článek

Zajímavostí modelu S660 Concept je motor umístěný uprostřed, podobně jako u supersportovních automobilů. Oproti nim ale malý japonský roadster ztrácí z hlediska výkonu motoru. Pod kapotou je totiž tříválec o objemu 660 ccm (odtud samotný název konceptu) a nabídne pouhých 64 koní (48 kW), což ani u lehkého auta není nic moc.

Navíc, převodovka je automatická, jde o bezestupňové CVT se sedmi předvolenými rychlostními stupni, které točivý moment přenáší na kola zadní nápravy.

Honda počítá se sériovou verzí, která by na japonský trh měla dorazit v roce 2015. Podle vyjádření šéfa americké divize Hondy Tetsuo Iwamura pro server Autoblog.com je zahájení prodeje S660 v USA (a potažmo v Evropě) velmi nepravděpodobné.

Foto: Honda

Honda S660 (koncept, 2013)

Foto: Honda

Honda S660 (koncept, 2013)

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám