Hlavní obsah

Škodovky zdražují až o deset tisíc, důvodem je i oslabená koruna

Aktualizováno

Importéři zahraničních automobilek zatím v tuzemsku kvůli uměle oslabené koruně nezdražují, česká Škoda Auto k drobné cenové úpravě přistoupila. Důvodem je nákup většiny komponent v eurech, oslabená koruna ale údajně není jediným důvodem zdražování.

Foto: Martin Žemlička, Novinky

Článek

„Tuto informaci mohu potvrdit. Intervence ČNB je ale jen jedním z aspektů. Dalšími důvody pro růst cen je například dlouhodobý růst cen vstupů. Zdražení ale není nijak dramatické,“ řekl Právu mluvčí automobilky Vítězslav Pelc.

Podle Pelce jsou cenové úpravy platné pro vozy vyrobené od 1. ledna 2014, které je možné už objednávat. Nový ceník se seznamem všech navýšených cen zveřejní automobilka ještě během středy 20. listopadu.

Foto: Martin Žemlička, Novinky

Škoda Octavia RS

Základní cena modelu Octavia RS stoupla o 10 000 korun na 629 900 korun, stejně tak cena Octavie Combi RS se zvýšila o deset tisíc korun na 664 900 korun. Ceny modelů Superb a Superb Combi se navýšily o 5000 korun, za Superb nyní zákazníci zaplatí 544 900 korun, Superb Combi stojí po zdražení 574 900 korun.

Změny se podle Pelce netýkají nově zavedeného modelu Rapid Spaceback, nedotčena zůstala i většina akčních modelů Škody.

TPCA ani Hyundai z Nošovic zdražovat zatím nebudou

Druhá středočeská automobilka TPCA o případném navýšení cen v Česku nerozhoduje. "TPCA není zodpovědná za cenu našich modelů v České republice. Toto je plně v kompetenci prodejních organizací Toyota ČR, Peugeot ČR a Citroën ČR," řekl mluvčí TPCA Radek Kňava.

Nošovická automobilka Hyundai své vozy nezdražuje. "Veškeré naše obchody realizujeme v eurech, takže nemáme nejmenší důvody ke změnám cen," řekl mluvčí automobilky Petr Vaněk.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám