Hlavní obsah

Tři vysocí manažeři Hyundaie rezignovali kvůli problémům s kvalitou vozů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tři vedoucí pracovníci jihokorejské automobilky Hyundai, včetně šéfa výzkumu a vývoje, odstoupili ze svých funkcí kvůli problémům s kvalitou vozů. Oznámila to firma, která vyrábí automobily rovněž v České republice.

Foto: Hyundai

Článek

Podle agentury Reuters se Hyundai nyní snaží zlepšit svou reputaci před uvedením klíčových modelů na trh. Firma letos musela kvůli problémům s kvalitou přikročit ke svolání miliónů automobilů ve Spojených státech, Jižní Koreji a dalších zemích, což její reputaci podkopalo.

Automobilka uvedla, že trojice vedoucích pracovníků rezignovala, aby "přijala odpovědnost za řadu problémů s kvalitou". "Nejnovější personální změny demonstrují naše odhodlání v oblasti řízení kvality a potvrzují naši snahu neustále zlepšovat konkurenceschopnost v oblasti výzkumu a vývoje," dodala.

Šéf společnosti Hyundai Čong Mong-ku se v poslední době snaží omezit růst výroby a zaměřit se na větší kontrolu kvality. Automobilka Hyundai loni v průzkumu kvality společnosti J.D. Power klesla na 18. příčku z 11. místa v předchozím roce.

Hyundai tvoří společně s firmou Kia pátého největšího výrobce automobilů na světě. Hyundai v listopadu 2008 oficiálně zahájil sériovou výrobu osobních aut v Nošovicích na Frýdecko-Místecku, zatímco Kia spustila v prosinci 2007 sériovou výrobu osobních aut u Žiliny na Slovensku.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám