Hlavní obsah

Aliance Renault-Nissan a japonské Mitsubishi prohloubí spolupráci

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Francouzsko-japonská aliance Renault-Nissan rozšíří při výrobě sedanů a malých vozů spolupráci s japonskou automobilkou Mitsubishi Motors. Druhá největší japonská automobilka Nissan, v níž má Renault podíl 43,4 procenta, chce v rámci společného podniku s Mitsubishi vyvíjet nový malý vůz, který by měl mít také elektrickou verzi.

Foto: Mitsubishi

Článek

Mitsubishi pak pod svou značkou uvede na trh dva sedany Renaultu. Společný podnik NMKV vznikl v roce 2011. Mitsubishi v jeho rámci nyní vyrábí vozy menší kategorie nazývané Kei, které jsou v Japonsku oblíbené kvůli daňovým úlevám.

Rozšíření o společně vyvíjený model, včetně verze na elektrický pohon, Nissanu umožní využít rostoucí poptávky po těchto vozech, aniž by potřeboval vlastní nákladné investice.

Mitsubishi pomáhá k lepší ziskovosti růst prodeje v zámoří. Automobilka ale podle agentury Reuters potřebuje nová partnerství, aby mohla sdílet náklady. Firmy také potvrdily, že chtějí sdílet technologie a další majetek, který se týká elektromobilů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám