Hlavní obsah

Nový Nissan Qashqai povyrostl, dostal výraznější kabát

Novinky, maž

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nissan ukázal druhou generaci SUV s podivným jménem Qashqai. Nový model je dle současných trendů větší než předchůdce a je rovněž nižší. V nabídce bude čtveřice motorizací, prodej bude zahájen zkraje příštího roku.

Foto: Nissan

Nissan Qashqai (2014)

Článek

Nissan Qashqai je pro japonskou automobilku klíčový model, od roku 2007 se ho prodalo více než dva milióny kusů. Nový qashqai se bude vyrábět v anglickém Sunderlandu. Částky, které za tento vůz bude automobilka od ledna 2014 chtít, zatím nejsou k dispozici.

Co všechno se změnilo, kromě svalnatého vzhledu s většími předními i zadními světly, který svou dynamikou lépe zapadá mezi současné nissany?

Předně, nový model, částečně navržený i v Evropě, je proti předchůdci o 40 kg lehčí. Druhá generace Nissanu Qashqai je nyní větší – na délku měří 4379 milimetrů (+49 mm), na šířku 1800 mm (+20 mm) a na výšku 1600 mm. Výška je proti předchůdci o 15 mm nižší.

Foto: Nissan

Nissan Qashqai (2014)

Čtyři motory, dvě převodovky

V nabídce bude se šestistupňovou manuální převodovkou a modernizovanou automatickou převodovkou XTronic s plynule měnitelným převodem (variátorem). Automat se dodává pouze pro motor 1.6 dCi.

K dispozici je celkem čtveřice motorů, zatím není jasné, které půjdou nepochopitelně  kombinovat s pohonem pouze přední nápravy a které se systémem nazvaným All-Mode 4x4.

Foto: Nissan

Nissan Qashqai (2014)

Základní je agregát 1.2 DIG-T o výkonu 115 k (85 kW). V nabídce je i silnější verze 1.6 DIG-T, která nabídne o 35 k vyšší výkon, tj. 150 k, respektive 110 kW. Dieselové motory zastupují 1.5 dCi 110 k (81 kW), vyvinutý – stejně jako silnější 1.6 dCi, 130 k (96 kW) ve spolupráci s Renaultem.

Foto: Nissan

Nissan Qashqai (2014)

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám