Hlavní obsah

Caterham má nově motocyklovou divizi, ukázal tři koncepty

Novinky, maž

Značka Caterham je známá ze závodů Formule 1, jde také o výrobce unikátních roadsterů, u nichž je nejdůležitější sportovnost a styl, užitné vlastnosti jsou zcela nepodstatné. Britská automobilka chce příští rok začít prodávat i motocykly vlastní výroby.

Foto: Caterham

Caterham Classic E-Bike

Článek

Caterham na právě probíhající motocyklové výstavě v Miláně ukázal tři koncepty, přičemž pouze jeden model je poháněn spalovacím motorem. Ostatní dva pohání elektřina a spíše než do kategorie motocykl je příhodnější je řadit mezi elektrokola.

Obě tato elektrokola používají týž motor o výkonu 250 W; při plném nabití baterií činí dojezd přibližně 40–80 km. Obě motokola jsou z hlediska designu velmi odlišná; zatímco verze Classic má tvar podobný první motocyklům ze začátku minulého století (všimněte si falešného vidlicového dvouválce), verze Carbon je hi-tech verze s futuristickým vzhledem.

Foto: Caterham

Caterham Carbon E-Bike

Více podrobností Caterham neuvedl ani k modelu Brutus 750. Ten je poháněn motorem o zdvihovém objemu – jak ostatně naznačuje už jeho jméno – 750 ccm. Technickou zajímavostí je automatická převodovka s variátorem. Výrazná jsou obě kola; ráfky mají průměr 14 palců a jsou na nich obuty široké terénní pneumatiky s výrazným vzorkem.

Caterham by rád zahájil sériovou výrobu jednostopých vozidel už příští rok, zatím není jisté, které modely konkrétně by rád uvedl na trh.

Foto: Caterham

Caterham Brutus 750

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám