Hlavní obsah

Zisk výrobce motocyklů Harley-Davidson o pětinu vzrostl

Novinky, maž

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zisk amerického výrobce legendárních motocyklů Harley-Davidson v letošním třetím čtvrtletí zhruba o pětinu vzrostl a činil 163 miliónů dolarů (asi tři miliardy Kč). Výsledky částečně podpořil silný růst prodeje na klíčovém severoamerickém trhu. Tržby se meziročně zvýšily o sedm procent na 1,34 miliardy dolarů.

Foto: H-D

Harley-Davidson Street Bob (2013)

Článek

Celosvětový maloobchodní prodej motocyklů Harley-Davidson vzrostl o 15,5 procenta. V samotné Severní Americe růst činil dokonce 19 procent.

Společnost potvrdila, že v celém letošním roce hodlá dodat prodejcům a distributorům po celém světě 259 000 až 264 000 motocyklů. Na vrcholu byla firma v roce 2006, kdy podle agentury Reuters dodala zhruba 350 000 motocyklů.

V České republice patří značce Harley-Davidson první příčka v prodeji strojů v nejvyšší třídě nad 800 kubických centimetrů. Do srpna firma prodala na českém trhu 289 motocyklů, což je o deset více než ve stejném období loni.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám