Hlavní obsah

Zeman TPCA nenavštíví, automobilka kvůli němu odmítla přerušit výrobu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Prezident Zeman nepromluví k dělníkům v automobilce TPCA, která sídlí v jeho rodném Kolíně. Automobilka kvůli finanční ztrátě odmítla zastavit výrobu. Informaci jako první přinesly Hospodářské noviny. Zeman nakonec místo TPCA zamíří do kutnohorské továrny Philip Morris, kde se vyrábějí cigarety.

Foto: Archiv, Právo

Automobilka TPCA

Článek

Kolínská automobilka zaměstnává 2500 lidí, Zeman k nim chtěl promluvit přímo v moderní výrobní hale. Firma by ale musela minimálně na hodinu zastavit výrobní linky.

"Zastavit výrobu rozhodně nemůžeme, protože musíme plnit nasmlouvané dodávky. Vznikla by nám finanční škoda," řekl mluvčí automobilky Radek Kňava. Auta by se podle něj musela vyrobit jindy, například o přesčasech.

Prezidentská kancelář v srpnu oznámila, že Zeman ještě letos navštíví všechny kraje kromě Prahy, kde sídlí. Turné v září zahájil ve Zlínském kraji, pak byl v Pardubickém, Jihomoravském a Moravskoslezském kraji.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám