Hlavní obsah

O Rapid Spaceback je mnohem větší zájem než o liftback

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zákazníci mají o karosářskou verzi spaceback Škody Rapid výrazně větší zájem, než jaký projevovali po zahájení prodeje základního liftbacku. Počet závazných klientských objednávek před čtvrtečním zahájením prodeje je podle Škody vyšší o 64 procent. Jedním z důvodů může být i lépe nastavená cena než vloni u liftbacku.

Foto: Martin Žemlička, Novinky

Škoda Rapid Spaceback

Článek

Tuzemští prodejci Škody začali na spaceback přijímat objednávky 10. září po zveřejnění kompletního ceníku na autosalonu ve Frankfurtu. První auta se k zákazníkům dostanou během října. „První vozy objednané po 10. říjnu, kdy bude prodej oficiálně zahájen, dorazí k prvním zákazníkům v ČR ve standardní dodací lhůtě v horizontu šesti až osmi týdnů,“ doplnil jeden z mluvčích Škody Auto Vítězslav Pelc.

Škoda se před rokem při uvedení klasického rapidu na trh potýkala s nižším odbytem kvůli výše nastavené ceně. Letos pak rapid zlevnila a u spacebacku nasadila stejnou úroveň. Spaceback začíná na částce 292 900 korun.

Foto: Škoda Auto

Škoda Rapid Spaceback

Od ledna do září Škoda na českém trhu prodala 6008 rapidů, což jí zajistilo první místo v nižší střední třídě. Celkově má Škoda na českém trhu podíl kolem 30 procent.

Spaceback, který je prvním zástupcem Škody na nabitém trhu tzv. kompaktních hatchbacků, je proti klasické verzi rapidu o 18 centimetrů kratší. V Evropě se bude nabízet se čtyřmi benzínovými a dvěma naftovými motory s výkony od 55 do 90 kilowattů. Proti liftbacku uvedenému loni má spaceback karoserii zakončenou výklopnými pátými dveřmi.

Test tohoto modelu najdete v našem dřívějším článku. [celá zpráva]

Foto: Martin Žemlička, Novinky

Škoda Rapid

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám