Hlavní obsah

Audi v září zvýšilo prodej o desetinu na nový rekord

Německý výrobce Audi v září zvýšil prodej meziročně o deset procent na rekordních 150 300 vozů díky silné poptávce v Číně. Od začátku roku prodej stoupl o téměř osm procent na 1,18 miliónu vozů.

Foto: Martin Žemlička, Novinky

Článek

Společnost Audi tak předstihla domácího konkurenta Mercedes-Benz, který minulý týden ohlásil, že za první tři čtvrtletí letošního roku prodal 1,06 miliónu vozů. Další německý rival BMW, jenž je největším výrobcem luxusních vozů na světě, údaje o zářijovém prodeji ještě nezveřejnil.

Prodej Audi v Číně v září stoupl o více než 28 procent. Ve Spojených státech firma zvýšila prodej o šest procent a v Evropě o tři procenta. Automobilka Audi je stejně jako mladoboleslavská Škoda Auto součástí německého automobilového koncernu Volkswagen. Do roku 2020 chce zvýšit roční prodej na více než dva milióny vozů.

Volkswagen je největší automobilkou v Evropě a do roku 2018 se chce stát největším výrobcem automobilů na světě. Divize Audi se ve druhém čtvrtletí na zisku mateřské společnosti podílela zhruba 40 procenty.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám