Hlavní obsah

O rapidu kupé neuvažujeme, tvrdí zástupci Škody Auto

Novinky, maž

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Informace, že se příští rok objeví rapid v karosářské verzi kupé, se nejprve objevila v nizozemském Autoblogu, odkud ji převzala i některá česká média. Oficiální stanovisko Škody je ale jasné: o této karosářské verzi v tuto chvíli neuvažujeme.

Foto: Škoda Auto

Škoda Rapid Spaceback - druhá verze odvozená ze současného rapidu

Článek

Současný model Rapid Škodovka nabízí ve dvou karosářských verzích: jako liftback a spaceback – emotivněji tvarované malé kombi. Podle spekulace nizozemského Autoblogu by příští rok měla nastoupit i verze kupé, která by stylově dorazila třicet let po původním rapidu kupé.

Podle oficiálního vyjádření mladoboleslavské automobilky však jde o spekulaci, která se nezakládá na pravdě. „Ačkoliv neustále monitorujeme požadavky zákazníků na jednotlivých trzích, o karosářské verzi Coupé v rámci modelové řady Rapid neuvažujeme,“ uvedl pro Novinky.cz Vítězslav Pelc z tiskového oddělení Škody.

Foto: Škoda Auto

Škoda Rapid (kupéú, modernizovaná verze vyráběná v letech 1984 – 1988, celkem 22 475 ks.

Automobilka už dříve zarazila spekulaci o verzi RS, firma ale nevyloučila, že by se pro rapid objevil nějaký optický sportovní paket.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám