Hlavní obsah

Toyota svolává v Severní Americe k opravě téměř 700 000 vozů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Japonský výrobce automobilů Toyota Motor svolává v Severní Americe do servisů zhruba 694 000 dodávkových vozů Sienna k opravě problému s řadicí pákou. Problém může vést k samovolnému rozjetí zaparkovaného automobilu.

Článek

Toyota v souvislosti s tímto problémem obdržela zprávy o 21 menších nehodách ve Spojených státech a třech v Kanadě. Ve dvou případech také lidé utrpěli menší zranění. Opatření se kromě USA, Kanady a Mexika týká rovněž 300 vozů v Německu a deseti vozů v Guatemale, napsala agentura Reuters.

Toyota od roku 2009 kvůli potížím s nechtěným zrychlováním a dalším bezpečnostním problémům svolala po celém světě přes 14 miliónů automobilů. Poškodilo to její pověst výrobce spolehlivých a bezpečných vozů.

V loňském roce ale Toyota zvýšila celosvětový prodej o téměř 23 procent na rekordních 9,75 miliónu vozů. Vystřídala tak v čele světového trhu svého amerického konkurenta General Motors, jehož prodej stoupl o tři procenta na 9,3 miliónu vozů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám