Hlavní obsah

Toyota začne vyrábět model RAV4 v Rusku

Japonská automobilka Toyota Motor bude investovat do rozšíření kapacity své ruské továrny v Petrohradu na zhruba dvojnásobek 18 miliard jenů (3,5 miliardy korun). V roce 2016 tam začne montovat své populární sportovně-užitkové vozy RAV4.

Foto: Martin Žemlička, Novinky

Toyota RAV4

Článek

Zatímco ruský automobilový trh už šest měsíců kvůli ekonomickému útlumu klesá, prodej vozů RAV4 za osm měsíců tohoto roku vzrostl meziročně o 43 procent na 27 000. "Poptávka narůstá a RAV4 se stal nejprodávanějším modelem Toyoty v Rusku. Začneme jej proto vyrábět na místě," řekl mluvčí firmy Rjó Sakai. Dodal, že Toyotě v tom pomůže ruská vláda, která zahraničním automobilkám poskytuje pro umístění produkce v zemi investiční pobídky.

V rozšířeném závodě v Petrohradu se bude montovat až 50 000 vozů RAV4 ročně. Toyota zahájila produkci automobilů v Rusku v roce 2007. Její továrna v Petrohradu vyrábí zatím sedany Camry a její kapacita nyní dosahuje 500 000 vozů ročně.

RAV4 je čtvrté nejprodávanější SUV v Rusku po Dacii Duster od francouzského Renaultu, Chevroletu Niva od americké GM a domácí Ladě 4x4. Na celkovém prodeji vozů Toyota v Rusku se toto SUV podílí asi čtvrtinou.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám