Hlavní obsah

Nový Civic Type R dostane nejméně 280 koní, dorazí v roce 2015

Novinky, maž

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Honda zveřejnila několik podrobností o novém sportovním hatchbacku nižší střední třídy Civic Type R. Ten se v sériové verzi ukáže až v roce 2015, automobilka jej už pilně testuje. Cílem je zajet nejrychlejší čas mezi auty s předním pohonem na slavném německém závodním okruhu Nürburgring.

BEZ KOMENTÁŘE: Honda Civic Type RVideo: Honda

 
Článek

Honda slibuje, že výkon dvoulitrového přeplňovaného motoru bude nejméně 280 koní. Poháněna budou přední kola a verze Type R bude vycházet z poslední generace standardního civicu. Očekávat lze výraznější přední masku, snížený podvozek a výrazné zadní křídlo. To je ostatně patrné i na oficiálních fotografiích kamuflovaného prototypu.

Foto: Honda

2015 Honda Civic Type-R - testovací prototyp

Fotograf jej ne náhodou zachytil během jízd na okruhu Nürburgring na slavné Severní smyčce. Tu chce Honda s novým Civicem Type R pokořit v novém traťovém rekordu pro sériová auta s pohonem předních kol. Dosavadní rekord drží s časem 8:07.97 Renault Mégane RS Trophy.

„Nedávno jsme na Nürburgringu strávili týden, během kterého jsme prováděli rozsáhlé testy. Máme stanovený cíl a již nyní se nám podařilo dosáhnout času, který se rekordu na této trati přiblížil,“ uvedl Manabu Nishimae, prezident evropské divize japonské automobilky. Honda má ještě dva roky, aby svůj neskromný cíl splnila.

Foto: Honda

2015 Honda Civic Type-R - testovací prototyp

Anketa

Je pro vás při výběru sportovního auta důležité, jaký čas zajelo na Nurburgringu?
Ano
15,5 %
Ne
84,5 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 1715 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám