Hlavní obsah

Jaguar C-X17 ze všech úhlů, dorazí nejdříve v roce 2015

Novinky, maž

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Britský Jaguar se na právě probíhajícím autosalonu ve Frankfurtu nad Mohanem pochlubil studií kompaktního luxusního SUV s názvem C-X17. Jde o první auto postavené na nové hliníkové platformě. První sériový model se objeví v roce 2015 a zatím není jisté, zda to bude i toto SUV. Oficiálně je potvrzený pouze sedan.

Foto: Martin Žemlička, Novinky

Jaguar C-X17

Článek

Model C-X17 je 4718 mm dlouhý a 1649 mm vysoký, koncept je "obut" do kol o průměru 23 palců. Hezkým kontrastem k modré barvě karoserie jsou právě obrovské, naddimenzované černé pětipaprskové disky.

Vnější vzhled vznikal pod vedením šéfdesignéra britské značky Iana Calluma a obsahuje odkazy na současný F-Type (boční profil) nebo XJ (mřížka chladiče).

Foto: Jaguar

Jaguar C-X17

Interiér C-X17 má čtyři samostatné, výrazně tvarované sedačky. Mezi zadními sedadly je velký displej, na kterém se lze připojit na internet.

Nad cestujícími se nachází velká panoramatická střecha. O použité pohonné jednotce se Jaguar nezmínil.

Foto: Martin Žemlička, Novinky

Jaguar C-X17

Zatím není jisté, zda se tento koncept v průběhu příštích let změní v sériovou verzi. Jaguar každopádně využije nově vyvíjenou hliníkovou modulární platformu s kódovým označením iQ[Al].

Prvním sériovým modelem využívajícím tuto platformu bude nový sedan, ohlášený na rok 2015. Další modely se stejným technickým základem budou následovat.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám