Hlavní obsah

Bentley ukázalo nejsilnější verzi Continentalu GT V8 S

Novinky, maž

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Automobilka Bentley na frankfurtském autosalonu ukáže nejostřejší model „S”, který vychází z Continentalu GT V8. Motor posílil o pouhých 21 koní, verze S ale nabízí řadu jiných odlišností. K dispozici bude v obou verzích - Coupé a otevřené Convertible.

Bentley Continental V8 S CoupeVideo: Bentley

 
Článek

O pohon 4,8 metru dlouhého kupé, respektive kabrioletu se stará stejný motor jako v základních verzích. Jde o čtyřlitrový osmiválec, jenž vykazuje výkon 528 k (389 kW) při 6000 ot./min.

Točivý moment má nejvyšší hodnotu 680 Nm a teoreticky je dostupný již od 1700 ot./min. Výkon se přenáší na všechna čtyři kola přes osmistupňovou samočinnou převodovku ZF.

Foto: Bentley

Bentley Continental GT V8 S Coupe (2013)

Kupé GT V8 S zvládne sprint z 0 na 100 km/h za 4,5 sekundy a dosáhne nejvyšší rychlosti 309 km/h. Otevřená verze je ve zrychlení na stovku o 0,2 s pomalejší a v nejvyšší rychlosti zaostává za uzavřenou verzí o zanedbatelný 1 km/h.

Normovaně naměřená spotřeba paliva má v tabulkách hodnotu 10,6 l/100 km u uzavřené verze a 10,9 l u kabrioletu.

Bentley Continental V8 S ConvertibleVideo: Bentley

Tužší podvozek, benevolentnější ESP

Čím se kromě vyššího výkonu (o 21 koní) liší verze S? Nabídne o 10 mm nižší světlou výšku a tužší pružiny (45 % vpředu, 33 % vzadu, říká Bentley).

Vzduchové odpružení s hliníkovou přední nápravou tvořenou dvojitými příčnými rameny a víceprvkové zavěšení zadních kol zůstalo zachováno, podvozek je ale laděn na sportovnější jízdu.

Foto: Bentley

Bentley Continental GT V8 S Convertible (2013)

Jiný je i stabilizační systém ESC, který dovolí větší prokluz kola. Z hlediska designu je na verzi S jinak tvarované přední lízátko, výraznější jsou boční prahy a větší zadní difuzor.

Prodej bude zahájen zkraje příštího roku, cena zatím nebyla oznámena.

Foto: Bentley

Bentley Continental GT V8 S Convertible (2013)

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám