Hlavní obsah

Yeti se protáhl o 5 cm, nová verze se bude prodávat jen v Číně

Novinky, maž

V Číně se na autosalonu Chengdu Motor Show představila omlazená Škoda Yeti s prodlouženým rozvorem a mírně zvětšenou výškou. Tento model se bude nabízet výhradně na čínském trhu, prodávat se začne koncem letošního roku.

Foto: Škoda Auto China

Škoda Yeti (čínská verze, 2013)

Článek

Čínská verze yetiho vychází z nedávno představené omlazené verze. Kromě jiných rozměrů se liší i rezervním kolem umístněným na pátých dveřích. V Číně vyráběný yeti má rozvor 2683 mm (+ 60 mm) a je dlouhý 4275 mm (+ 52 mm).

Mírně narostla i výška (1682 vs. 1691 mm), šířka zůstává stejná. Vzhledem k tomu, že délka narostla na rozvoru, předpokládáme, že velikost zavazadlového prostoru zůstala stejná.

Foto: Škoda Auto

Škoda Yeti (facelift, 2013)

„Výroba prodloužené verze modelu Yeti bude v Číně zahájena do konce letošního roku,“ uvedl pro Novinky.cz Vítězslav Pelc z tiskového oddělení mladoboleslavské automobilky.

„Model je určený výhradně pro čínský trh, jeho cena nebyla dosud stanovena. S rozšířením na další trhy Škoda nepočítá,“ dodal Pelc.

Foto: Škoda Auto China

Škoda Yeti (čínská verze, 2013)

V Číně se bude souběžně i nadále prodávat kvůli dovozním clům výrazně dražší evropská verze modelu Yeti a Superb Combi. Oba modely se  dováží z domácího závodu ve východočeských Kvasinách.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám