Hlavní obsah

Opel má nový přeplňovaný tříválec, nejdříve se dočká Adam

Novinky, maž

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nový tříválcový motor od Opelu nabídne výkon 115 koní a točivý moment 166 Nm. Spřažen bude se šestistupňovou manuální převodovkou. Nejprve jej automobilka bude nabízet pro svůj nejmenší model (Adam), později se dočkají i další opely.

Foto: Martin Žemlička, Novinky

Opel Adam

Článek

Agregát s označením 1.0 SIDI Turbo má hliníkový blok motoru, přímé vstřikování paliva a variabilní časování ventilů. Litrový tříválec je přeplňovaný pomocí turbodmychadla, jeho celkový výkon činí 115 koní (85 kW). Točivý moment má hodnotu 166 Nm a je dostupný od 1800 do 4700 otáček.

Opel zatím neuvedl spotřebu paliva, pouze naznačil, že nový motor bude o 20 procent úspornější než benzínová čtyřválcová šestnáctistovka. Lze tak očekávat spotřebu kolem čtyř litrů benzínu.

K novému motoru bude k dispozici šestistupňová manuální převodovka, která váží pouhých 37 kilogramů. Opel nový tříválec nejprve instaluje do modelu Adam, později se dočkají další současná auta s bleskem ve znaku.

Přeplňovaný tříválec nabízí již delší dobu Ford, jeho agregát poskytuje výkon 74 kW (100 k), respektive 92 kW (125 k). [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám