Hlavní obsah

Infiniti představí ve Frankfurtu koncept prémiového hatchbacku

Novinky, maž

Infiniti, japonská luxusní odnož Nissanu, v září do Frankfurtu přiveze koncept hatchbacku pojmenovaný Q30. Jeho sériová verze by se měla podle neoficiálních informací objevit v roce 2014 nebo až 2015.

Foto: Infiniti

Infiniti Q30 (koncept)

Článek

Nový model Q30 bude částečně vyvíjet také trojnásobný mistr světa F1 Sebastian Vettel. Otázkou samozřejmě je, jak velký podíl bude Vettel mít a do jaké míry jde jen o marketingový fígl. Nový hatchback bude přebírat design z většího modelu Q50, který měl světovou premiéru na autosalonu v americkém Detroitu letos v lednu.

Zda bude karoserie třídveřová nebo pětidveřová, zatím japonská automobilka nesdělila, žádné informace nepadly ani o použité technice.

Foto: Infiniti

Infiniti Q50

Infiniti při vývoji Q30 údajně podle zákulisních zpráv využilo techniku Mercedesu CLA, sedanu s pohonem předních kol. V nabídce by se mohly objevit čtyřválce právě z líhně stuttgartské automobilky.

Koncept se ukáže letos v září, k sériové verzi ale ještě povede dlouhá cesta. Očekává se nejdříve rok 2014, pravděpodobněji však budou zájemci čekat ještě o rok déle.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám