Hlavní obsah

Hyundai ukázal novou verzi i10, protáhla se o osm centimetrů

Novinky, maž

Nejmenší model korejské automobilky Hyundai se dočkal nové generace. Ta je nižší, avšak výrazně delší. Světovou premiéru si odbyde v září na frankfurtském autosalonu, prodávat se začne koncem letošního roku.

Foto: Hyundai

Hyundai i10 (2013)

Článek

Nová generace i10 je v porovnání s předchůdcem o dost větší. Na délku je to o rovných osm centimetrů, šířka narostla o 6,5 cm. Velikost zavazadlového prostoru vzrostla zhruba o deset procent na nynějších 252 litrů.

Jediným parametrem, který se naopak zmenšil, je výška – nová i10 je o 5 cm nižší. Pro úplnost: současná generace je dlouhá 3565 mm, široká 1595 mm a vysoká 1540 mm.

Foto: Hyundai

Hyundai i10 (2013)

V seznamu příplatkové výbavy nebude chybět kupříkladu automatická klimatizace, vyhřívaný, kůží obšitý volant nebo tempomat s omezovačem rychlosti.

Informace o pohonných jednotkách zatím Hyundai tají, více informací slibuje zveřejnit až během světové premiéry. Ta se odehraje v září na mezinárodním autosalonu IAA ve Frankfurtu nad Mohanem.

Foto: Hyundai

Hyundai i10 (2013)

Výroba nové generace i10 bude zahájena v září v závodě Hyundai v tureckém Ízmitu, kde se již vyrábí i20. Cena zatím nebyla zveřejněna, stávající model se dá v nejlevnější verzi pořídit za méně než 200 tisíc korun.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám