Hlavní obsah

Nejrychlejší zahradní traktůrek jede až 209 km/h, motor má 109 koní

Novinky, maž

Britské zastoupení Hondy ve spolupráci s tamním časopisem Top Gear vytvořilo extrémní sekačku na trávu. Namísto původního motůrku je zde litrový motor z Hondy VTR Firestorm, jehož 109 koní teoreticky stačí k rozjetí na nejvyšší rychlost 209 km/h.

Nejrychlejší sekačka na trávu jede až 209 km/hVideo: Honda UK

 
Článek

Honda HF 2620 je zahradní traktůrek, který v Česku přijde na cca 120 tisíc korun. Můžete s ním sekat nebo mulčovat trávu. Traktůrek o rozměrech 2440 x 1260 x 1230 mm pohání dvacetikoňový motor, který se rozjede na zhruba osm kilometrů v hodině. Což pro jeho účel bohatě stačí, je však jasné, že moc zábavy si za jeho volantem neužijete.

Jenže když se do toho samého traktoru dá litrový motor ze superbiku, je to o něčem úplně jiném. Traktůrek s názvem Honda Mean Mower dostal pevné nové šasi, chlazení a samozřejmě motor i výfukovou soustavu (řev z výfuku je fantastický, lze slyšet na přiloženém videu). Výkon motoru je nyní 81 kW (109 k), točivý moment má hodnotu 96 Nm.

Foto: Honda

Honda Mean Mower

Foto: Honda

Honda Mean Mower

O řazení se stará šestistupňový automat s pádly pod volantem. Teoreticky, protože to je pouze vypočítané a nikdo to zatím nezkusil, umí tahle „věc“ zrychlit na stovku pod čtyři sekundy a rozjede se až na rychlost 209 km/h.

Původní funkce, tj. sekání pomocí lanka, zůstala zachována. Pouze jedna vymoženost chybí - následně musíte posekanou trávu ručně shrabat, protože v místě, kde byl k tomu určený koš, je nyní palivová nádrž a chladiče.

Foto: Honda

Honda Mean Mower

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám