Hlavní obsah

Opel nečekaně ukázal koncept sportovního kupé Monza

Novinky, maž

Opel se pochlubil první fotografií konceptu Monza, se kterým hodlá dorazit na zářijový frankfurtský autosalon. Automobil svým jménem a zaměřením odkazuje na někdejší sériový model Opel Monza Coupé, který se vyráběl v letech 1978 až 1986.

Foto: Opel

Opel Monzu zatím ukázal pouze z tohoto úhlu. Na snímku je i Karl-Thomas Neumann, šéf Opelu.

Článek

Opel k novému konceptu zatím mnoho smysluplného neřekl. Fakticky pouze to, že Monza Concept bude mít „průkopnický pohonný systém“. Dost možná tedy půjde o hybridní pohon, jaký využívá Opel Ampera.

V případě sportovního kupé je více než vhodná klasická koncepce s pohonem zadních kol (kterou by mohla dodat společnost GM), ani o této variantě se zatím německá automobilka nezmiňuje.

Foto: Opel

Opel Monza (1978 až 1986)

Co je zřejmé z jediné dosud dostupné fotografie, je mimořádně povedený vzhled s výraznou přední maskou, trojrozměrnými hranami i zajímavě tvarovanými úzkými světlomety, který částečně připomíná některé současné modely od Mercedesu.

Velké zasklené plochy a nízké boční linie pontonu karoserie mají odkazovat na model Opel Monza Coupé, který se vyráběl v letech 1978 až 1986.

„Nemohu zatím prozradit další podrobnosti o nové studii Monza Concept. Mohu ale zaručit, že její perfektní proporce vzbuzují údiv z jakéhokoli úhlu pohledu. A další překvapení se ukrývají pod kapotou,“ uvedl v tiskové zprávě šéf Opelu Karl-Thomas Neumann.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám