Hlavní obsah

Škoda poprvé ukázala interiér nové Octavie RS

Novinky, maž

Škoda Auto ve středu ukázala poslední chybějící díl do skládačky třetí generace Octavie RS - interiér. Proti běžné octavii se vnitřek verze RS liší hlavně výraznými sportovními sedadly, jinak je prakticky totožný se sériovou verzí.

Foto: Škoda Auto

Škoda Octavia RS

Článek

Interiér nového modelu Octavia RS je stylizován do černé, standardně zde najdete osvětlení madel dveří a nová sportovní sedadla s výraznějším bočním vedením. Základem bude i čalounění sedadel v kombinaci látka-kůže, za příplatek bude k dispozici i celokožené.

Foto: Škoda Auto

Škoda Octavia RS

Volant je tříramenný a potažený perforovanou kůží. Tou je potažena také hlavice řadicí páky a madlo ruční brzdy, prahové lišty a pedály jsou vyrobeny z ušlechtilé oceli.

Foto: Škoda Auto

Škoda Octavia RS

Benzínovou verzi nové Octavie RS pohání přeplňovaný čtyřválcový dvoulitr 2,0 TSI naladěný na výkon 162 kW neboli 220 koní. Naftovou verzi pohání přeplňovaný čtyřválec 2,0 TDI naladěný na 135 kW (184 koní).

V nabídce bude buď šestistupňová manuální převodovka, nebo samočinné DSG. Veškeré technické podrobnosti najdete v našem dřívějším článku. [celá zpráva]

Foto: Škoda Auto

Škoda Octavia RS

Prodej nové Octavie RS bude v Česku zahájen 12. července u příležitosti startu jubilejního 40. ročníku Rally Bohemia. Cena pro Českou republiku zatím nebyla oznámena.

Foto: Škoda Auto

Škoda Octavia RS (2013)

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám