Hlavní obsah

Audi zvyšuje prodej rychleji, než předpokládalo

Německý výrobce luxusních automobilů Audi zvyšuje svůj prodej rychleji, než předpokládal. Firma nyní očekává, že ročního prodeje 1,5 miliónu vozů dosáhne již napřesrok, zatímco dříve s pokořením této hranice počítala až v roce 2015.

Foto: Martin Žemlička, Novinky

Článek

„Chceme tuto hranici pokořit nejpozději v roce 2014, tedy dříve, než se plánovalo,“ uvedl šéf společnosti Rupert Stadler. V loňském roce automobilka zvýšila prodej o téměř 12 procent na rekordních 1,45 miliónu vozů.

Velkou roli v růstu prodeje Audi hraje Čína. „Čína bude dlouhodobě poskytovat velké růstové impulzy,“ upozornil Stadler. Celkový prodej aut v Číně, která je největším automobilovým trhem na světě, se nyní pohybuje mezi 12 a 13 milióny ročně. „V roce 2020 počítáme s prodejem 20 miliónů vozů,“ řekl Stadler.

Audi chce být do roku 2020 jedničkou na světovém trhu s luxusními vozy. Boj o vedoucí pozici ale nebude jednoduchý, protože jedničkou se do roku 2020 hodlá stát i německý rival Daimler. Ten vyrábí luxusní vozy značky Mercedes-Benz. Vedoucí pozici na trhu si navíc chce udržet současný lídr, kterým je německá automobilka BMW.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám