Hlavní obsah

Mercedes ukázal sportovní kupé SLC na vlastních špionážních záběrech

Novinky, maž

Možná malý zájem o připravované sportovní kupé SLC donutil německou automobilku Mercedes vydat vlastní špionážní snímky. Na nich je vidět připravovaný model, který by měl být menší a levnější alternativou sportovního kupé SLS.

Foto: Mercedes-Benz

Mercedes-Benz SLC AMG (2013, kamuflovaná verze)

Článek

Mercedes původně své oficiální snímky poslal do vybraných zahraničních redakcí s tím, že jde o opravdové špionážní fotky. Později, na základě odhalení webem Carscoops.com, automobilka snímky uvolnila všem.

O nástupci SLS AMG zatím není známo mnoho informací. Má jít o menší a lehčí verzi stylového kupé SLS a mezi hlavním konkurentem je legendární Porsche 911 a Jaguar F-type.

Foto: Martin Žemlička, Novinky

Test Mercedes-Benz SLS AMG

Foto: Mercedes-Benz

Mercedes-Benz SLC AMG (2013, kamuflovaná verze)

Automobil s interním kódem C190 by se měl začít prodávat až v roce 2015, některé zahraniční zdroje uvádějí i rok 2016. Základní tvary by zhruba měly odpovídat současnému SLS, pro snížení hmotnosti se ve velkém uplatní hliník.

V nabídce budou motory V6 a V8, vzhledem k tomu, že celý projekt ještě zdaleka není u svého konce, není v současné době k dispozici více informací.

Foto: Mercedes-Benz

Mercedes-Benz SLC AMG (2013, kamuflovaná verze)

Reklama

Související témata:

Související články

Test Mercedesu-Benz SLS AMG: dokonalá reinkarnace

SLS AMG je nejsportovnější model v nabídce Mercedesu. Prodává se od roku 2010, ale možnost strávit s ním příjemný den přišla až nyní. Jako první a dosud jediní...

Výběr článků

Načítám