Hlavní obsah

Nový Aston Martin zvládne stovku za 3,9 s, stojí 4,5 miliónu korun

Novinky, maž

Aston Martin zveřejnil cenu a zrychlení 0-100 km/h. Druhý nejrychlejší Aston v historii tuto disciplínu zvládne za 3,9 sekundy. Nejvyšší rychlost činí již dříve avizovaných 330 km/h.

Foto: Aston Martin

Aston Martin V12 Vantage S (2013)

Článek

Některé automobilky začaly v posledních letech informace o svých nových modelech absurdně kouskovat. V praxi to znamená, že nejprve zveřejní nejvyšší rychlost, zrychlení 0–100 km/h si ale nechají do tiskové zprávy o 14 dní později a prodejní cenu zveřejní o měsíc později.

V případě druhého nejrychlejšího modelu od Astonu chybělo do mozaiky právě zrychlení na stovku a prodejní cena.

Foto: Aston Martin

Aston Martin V12 Vantage S (2013)

Model V12 Vantage S pohání atmosféricky plněný šestilitrový dvanáctiválec s interním kódem AM28, který nově dostal řídicí jednotku od firmy Bosch. Proti minulé generaci motoru V12 je patrný nárůst točivého momentu, konkrétně o 50 Nm a 62 koňských sil. Nynější motor produkuje 572 koní (421 kW) a 620 Nm točivého momentu. Další technické parametry najdete v našem starším článku. [celá zpráva]

Zrychlení na stovku je otázkou 3,9 sekundy a ručka rychloměru se vyšplhá až k číslici 330. Cena na německém trhu byla v přepočtu stanovena na 4,5 miliónu korun. Kdy se k zákazníkům dostanou první objednané kusy, britská automobilka neuvedla.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám