Hlavní obsah

Opel představil omlazenou insignii, nabídne líbivější design i nové motory

Novinky, maž

Mírně odlišný vzhled, nové prvky komfortní a bezpečnostní výbavy a nové či upravené motory. Tak se dá v kostce shrnout omlazení modelu Insignia, se kterým chce Opel zaujmout v září na 65. frankfurtském autosalonu (12.–22. září).

Foto: Opel

Opel Insignia (2013)

Článek

Na vnějším vzhledu se toho na první pohled mnoho nezměnilo. Při bližším zkoumání si lze všimnout širší a nižší masky chladiče. Chromovaná lišta s logem automobilky je užší a vizuálně navazuje na nově stylizované světlomety.

Vzadu najdete jinak umístěnou lištu na dveřích, odlišný je i design světel ve stylu nedávno představeného kabrioletu cascada. Obrysová a brzdová světla děleného koncového osvětlení jsou tvořena u všech verzí sedanu a liftbacku diodami.

Foto: Opel

Opel Insignia (2013)

Opel zapracoval na naladění tlumičů, stabilizátorů a řízení, výsledkem by měl být nižší hluk i vibrace. Novinkou jsou asistenční systémy na bázi radaru a kamery – adaptivní tempomat, monitorování mrtvého úhlu a dále bezklíčové odemykání a startování nebo parkovací asistenční systém druhé generace. Nový je barevný dotykový displej s úhlopříčkou 20,3 centimetru (8 palců).

Nový turbodiesel i benzínové motory

Změnila se i nabídka pohonných jednotek. Hlavní novinkou je turbodiesel o objemu 2,0 l ve dvou výkonových modifikacích – 88 kW (120 k) a 103 kW (140 k). Agregát o výkonu 88 kW (120 k) dosahuje točivého momentu 320 Nm a motor o výkonu 103 kW (140 k) až 370 Nm (díky funkci krátkodobého zvýšení plnicího tlaku).

Nové jsou i přeplňované zážehové motory vybavené přímým vstřikováním benzínu o výkonech 125 kW (170 k) a 184 kW (250 k) s maximálním točivým momentem 260 Nm, respektive 400 Nm u silnější verze. Kromě standardního pohonu předních kol se motor 2,0 SIDI Turbo dá kombinovat i s pohonem všech kol.

Ceny zatím Opel neoznámil, prodej bude patrně zahájen hned po zářijové světové premiéře. Současné generace se ve všech nabízených karosářských verzích prodalo 580 000 kusů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám