Hlavní obsah

BMW v květnu dosáhlo rekordního prodeje

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Německá automobilka Bayerische Motoren Werke minulý měsíc zvýšila prodej o šest procent na 166 397 aut a dosáhla tak nejlepších květnových výsledků v historii firmy. Koncernu, který kromě značky BMW nabízí i malé vozy Mini a superluxusní limuzíny Rolls-Royce, pomohla vyšší poptávka v USA a Číně.

Foto: BMW

Článek

Prodej vozů značky BMW ve srovnání se stejným obdobím loni vzrostl o 7,8 procenta na 139 161 vozů. Podle agentury Reuters tak prodej předstihl květnové výsledky konkurenčních automobilek Audi a Mercedes-Benz.

Od začátku roku se počet prodaných aut zvýšil o 5,8 procenta. Společnost podle šéfa prodeje Iana Robertsona dokázala vyrovnat propad prodeje na evropských trzích, zasažených krizí, solidním růstem v USA, Číně nebo v Rusku. Firma se chystá uvést na trh nové modely a očekává, že úspěšné budou z hlediska prodeje i další měsíce.

Výrobce luxusních automobilů Audi v květnu meziročně zvýšil prodej o 6,4 procenta na 137 200 aut. Mercedes-Benz minulý měsíc zvýšil odbyt o více než sedm procent na zhruba 121 000 vozů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám