Hlavní obsah

Do centra Prahy vyrazila spanilá jízda 500 harleyů

Do centra Prahy v 11:00 vyrazila z Holešovic kolona příznivců značky motocyklů Harley-Davidson. Spanilá jízda je oslavou 110 let výroby těchto amerických motorek.

Foto: ČTK

Na pražský sraz dorazilo 500 motocyklů H-D.

Článek

Akce se účastní přes 500 jezdců, sdělil hlavní organizátor Jaroslav Vavřina. Podle něj vede trasa například přes Václavské náměstí, ulicí Žitnou, přes Jiráskův most a na Strahově bude přestávka na vyhlídce. Jízda je také pokusem o rekord v počtu motocyklů jedoucích v koloně. Na večer organizátoři přichystali v holešovické Tipsport aréně multimediální program, který přiblíží historii značky.

Součástí oslavy je také dnešní výstava v aréně, která zhruba 60 motocykly ilustruje vývoj legendární značky z Milwaukee. Nejstarší motorka je z roku 1928. "České oslavy 110. výročí nejsou motorkářským srazem, akce je určena všem. Během spanilé jízdy a večerní show chceme připomenout, že Češi měli vždy ke strojům Harley-Davidson velmi vřelý vztah a také bychom si přáli přijít na trochu jiné myšlenky," uvedl již dříve Vavřina.

Foto: ČTK

Na pražský sraz dorazilo 500 motocyklů H-D.

Zahraniční jezdci pokračují na sraz do Vatikánu

Zahraniční jezdci mají Prahu jako zastávku při cestě na mezinárodní sraz v Římě, který bude největší evropskou akcí v rámci oslav. Zakončen bude požehnáním motorkářům od papeže Františka na Svatopetrském náměstí ve Vatikánu.

Spolupořadatelem akce je Harley-Davidson Club Praha, který letos slaví 85 let a je tak nejstarším fungujícím H-D klubem na světě. Výročí 20 let existence oslaví i další klub, česká pobočka firmou podporovaného Harley Owners Group.

Harley-Davidson si v posledních letech v Česku vytvořil pozici nejprodávanější značky v nejvyšší objemové kategorii nad 800 ccm. Ročně prodá kolem 300 strojů. Na H-D v tuzemsku jezdí asi 6000 lidí.

Foto: ČTK

K vidění byly i historické H-D.

Reklama

Výběr článků

Načítám