Hlavní obsah

Dacia začala prodávat dokker, v nabídce je i užitková verze

Novinky, maž

Rumunská Dacia začala prodávat nový model Dokker, stalo se tak po více než roce od zveřejnění prvních snímků. Novinka, vycházející z modelu Lodgy, se bude nabízet rovněž v užitkové verzi Van. Hlavním rozdílem budou posuvné zadní dveře, které lodgy nemá.

Foto: Dacia

Dacia Dokker

Článek

Oba modely od sebe velmi jednoduše poznáte už z dálky – užitková verze Van nemá u zadních bočních dveří prosklení. Při bližším pohledu je zřejmé, že Van má jen dvě místa k sezení (standardní verze jich má pět), technický základ je ale u obou verzí totožný.

Foto: Dacia

Dacia Dokker

V nabídce je výhradně pětistupňová manuální převodovka, v kategorii motorizací jsou celkem čtyři položky, dva zážehové a dva vznětové agregáty. Naftové zastupuje jeden a týž motor 1,5 dCi s výkony 55 kW (75 k) a 90 koní (66 kW) a 180 Nm, respektive 200 Nm točivého momentu.

Foto: Dacia

Dacia Dokker

Benzínový motor nabídne 82 koní (60 kW) a 134 Nm točivého momentu. Vybrat lze i přeplňovaný typ 1,2 TCe s výkonem 85 kW/115 k.

Velmi praktické auto

V Maroku vyráběná Dacia Dokker sice moc krásy nepobrala, jisté ale je, že půjde o velmi praktický model. Při délce 4363 mm nabídne rozvor náprav 2810 mm a výšku 1814 mm. Šířka je přitom 1751 mm (bez zpětných zrcátek).

Foto: Dacia

Dacia Dokker

Objem zavazadlového prostoru má v základním uspořádání skvělých 800 litrů, po sklopení sedaček u osobní verze vzroste velikost na rovné tři tisícovky litrů. Podle zvoleného motoru činí užitečná hmotnost obdivuhodných 613 až 678 kilogramů.

Základní cena s benzínovým čtyřválcem se vešla pod 200 tisíc, nejlacinější dieselová verze stojí 264 900 korun.

Foto: Dacia

Dacia Dokker Van

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám