Hlavní obsah

Škoda začne v příštím roce vyrábět superb třetí generace

Mladoboleslavská automobilka začne příští rok vyrábět Škodu Superb III, nástupce současného superbu. Záměr schválil mateřský koncern Volkswagen na nedávném zasedání dozorčí rady. S odkazem na zdroj z firmy o tom informoval server 5plus2.cz, který ovšem v textu nesprávně uvádí, že půjde o "Superb 2".

Foto: Škoda Auto

Škoda Superb (2013, facelift)

Článek

Škodovka ještě musí postavit haly a technologie pro výrobu nového vozu. Se stavbou nové svařovny za stovky miliónů korun již začala. Autorem podoby Škody Superb 3 bude Jozef Kabaň, šéfdesignér boleslavské automobilky. "S novým superbem v budoucnu počítáme, budoucí modely ale nekomentujeme," řekl mluvčí firmy Jozef Baláž.

Podle informací Novinek je již nová generace (B8) hotová a připravená k výrobě. Opět bude dostupná jako liftback a kombi, prodávat se pravděpodobně začne až koncem roku 2014.

V Česku se od 29. června začne prodávat modernizovaná verze současného modelu Škody Superb. První generace superbu se objevila v roce 2001, druhá následovala o sedm let později. Celkově automobilka prodala do začátku května 557 000 vozů své vlajkové řady, z toho téměř 36 000 vozů na domácím českém trhu.

Největší česká automobilka chce do roku 2018 ročně prodávat 1,5 miliónu aut a pomoci by jí k tomu měly nové modely, jejichž kompletní výměnu chce stihnout do roku 2015. Minimálně každých šest měsíců chce představit nový nebo přepracovaný vůz. Letos se například začaly vyrábět nové modely Octavia a Octavia Combi, které jsou nejprodávanějšími auty značky.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám