Hlavní obsah

Malé SUV Renault Captur zamířilo do prodeje, sází na vnější efekt

Novinky, maž

Renault začal na českém trhu nabízet nový model Captur. Technicky jde o clio s vyšší karoserií a populárním outdoorovým vzhledem. Pohon všech čtyř kol nabízen nebude, všechna provedení s trojicí nabízených agregátů mají poháněná přední kola. Ceny začínají těsně pod hranicí 300 tisíc korun.

Foto: Renault

Renault Captur

Článek

Renault Captur je městský crossover s rozměry 4,12 m x 1,77 m x 1,57 m. Světlá výška činí 200 mm, což pomůže při jízdě na polní či lesní cestě, jakkoliv toto módní malé SUV bude nejspíš okupovat centra větších měst. Vzhledem k posuvné zadní lavici lze částečně zvětšit objem zavazadlového prostoru - ze základních 377 litrů až na 455 litrů.

Foto: Renault

Renault Captur

Nabídka motorů bude kopírovat model Clio. Na výběr také bude přeplňovaný tříválec TCE s objemem 0,9 litru (89 k / 69 kW) a turbodiesel 1,5 dCi (stejný výkon jako 0,9 TCE). Vrcholnou verzí je pak motor 1,2 TCe o výkonu 88 kW/120 k, který se nepochopitelně - stejně jako v Cliu RS - nabízí jenom s automatickou převodovkou.

Foto: Renault

Renault Captur

Zajímavostí je výsuvná (nikoliv klasicky výklopná) schránka na straně spolujezdce, která nabídne objem 11 litrů. Netradičním prvkem je i čalounění sedadel; to je opatřené zipy a lze díky tomu sundat a prát v pračce. Pokud by majitele nudilo barevné provedení, lze jednoduše přikoupit nové barevné svrchní čalounění.

Foto: Renault

Renault Captur

Renault Captur je vyráběn ve španělském Valladolidu. V nabídce jsou kromě dvoubarevných karoserií rovněž polepy karoserie a různě barevné dekory interiéru. Základní verze s motorem 0,9 TCe v Česku přijde na 299 900 korun, diesel 1,5 dCi je za 359 900 korun. Zájemci o nejsilnější motor v nabídce musí sáhnout po druhém výbavovém stupni a zaplatí od 379 900 korun.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám