Hlavní obsah

Hyundai zvažuje výstavbu čtvrté továrny v Číně

Jihokorejská automobilka Hyundai Motor zvažuje výstavbu čtvrté továrny v Číně. Novinářům to řekl náměstek předsedy představenstva automobilky Hsue Jung-hsing. Hyundai se expanzí v zahraničí snaží zmírnit negativní dopad růstu nákladů na domácím trhu způsobený silnou domácí měnou a spory se zaměstnanci.

Foto: Hyundai

Článek

Hyundai zvažuje pro novou továrnu oblast západní Číny, dodal Hsue. Do dvou měsíců má rovněž začít výstavba třetí továrny sesterské automobilky Kia Motors. Hotová by měla být v únoru 2014, napsala agentura Reuters.

Prodej aut v Číně letos pokračuje v růstu. V dubnu se prodej zvýšil o 13,4 procenta na 1,84 miliónu vozů. Z toho prodej Hyundai stoupl o 26 procent.  Automobilka dlouhou dobu tvrdila, že neplánuje žádnou expanzi výroby. Šéf skupiny ale nedávno připustil, že automobilka se poohlíží, zda nejsou někde v zahraničí příležitosti k rozšíření výroby. Odmítl ale spekulace, že by se chystala postavit novou továrnu v USA.

Hyundai a Kia jsou společně podle prodeje pátou největší automobilkou na světě. V zahraničí mají továrny kromě Číny a USA také v Indii, Turecku, v České republice a na Slovensku.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám