Hlavní obsah

Audi zahájilo výstavbu továrny v Mexiku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Německý výrobce luxusních automobilů Audi právě zahájil výstavbu svého prvního závodu na americkém kontinentu. Základní kámen továrny v Mexiku společně položili šéf automobilky Rupert Stadler a mexický ministr hospodářství Ildefonso Guajardo. Informovala o tom agentura DPA.

Foto: Martin Žemlička, Novinky

Článek

Audi hodlá do nové továrny investovat 900 miliónů eur (23 miliard Kč). Závod bude vyrábět 150 000 vozů ročně a vytvoří 3800 pracovních míst. Produkce by měla být spuštěna začátkem roku 2016, napsala agentura DPA.

"Výstavbou nového závodu na výrobu automobilů v Americe vstupujeme na další kontinent, který je pro nás velmi důležitý," uvedl Stadler. "Posílíme tak svou mezinárodní konkurenceschopnost," dodal.

Audi je stejně jako Škoda Auto součástí německého automobilového koncernu Volkswagen. Ten je největší automobilkou v Evropě a do roku 2018 se chce stát největším výrobcem automobilů na světě.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám