Hlavní obsah

Maserati poprvé ukázalo malý sedan ghibli, dostane dieselový motor

Novinky, maž

Po úniku fotografií Maserati zveřejnilo tři oficiální snímky nového sedanu ghibli. Novinka, která připomíná větší quattroporte, se poprvé ukáže koncem dubna. Vůbec poprvé v historii italské automobilky bude pod kapotou dieselový motor.

Foto: Maserati

Maserati Ghibli (2013)

Článek

Název ghibli používalo Maserati již v minulosti, v roce 2013 bude označovat čtyřdveřový sportovní sedan. Možná si myslíte, že jsme omylem zveřejnili fotky quattroporte, obě verze jsou si hodně podobné. Ghibli je však s délkou pod pět metrů výrazně menší než 5262 mm dlouhé quattroporte.

Ghibli spadá do střední třídy (byť samozřejmě na její luxusní konec), mezi jeho konkurenty tak bude třeba BMW řady 5 nebo Mercedes-Benz třídy E. Rozdíly najdete i v designu, ale mnoho jich není a na první pohled jsou opravdu zaměnitelné – odlišný je tvar předních i zadních světel, přední nárazník a jiný je otvor pro přívod vzduchu. Pokud by oba modely Maserati stály vedle sebe, jasně patrný bude i rozdíl v jejich velikosti.

Foto: Maserati

Maserati Ghibli (2013)

Maserati potvrdilo třílitrový naftový šestiválec (výkon zatím uveden nebyl), v nabídce bude i přeplňovaný benzínový šestiválec a dále osmiválec. Značka s trojzubcem ve znaku opět nezveřejnila technické údaje. Koneckonců, známy nejsou ani přesné rozměry. To vše si Italové schovávají na autosalon v Šanghaji, který začne koncem dubna.

Foto: Maserati

Maserati Ghibli (2013)

Není bez zajímavosti, že po tomto modelu by chtělo Maserati vyrábět i SUV, což by mělo pomoci realizovat velmi ambiciózní plán – 50 tisíc prodaných automobilů v roce 2015. Italský automobilový koncern Fiat již dříve oznámil investici 1,2 miliardy eur (přes 30 miliard korun) právě do této své luxusní značky.

Foto: Maserati

Maserati Quattroporte (2013)

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám