Hlavní obsah

Prohlédněte si novou Octavii RS

Novinky, maž

Škoda najíždí poslední testovací kilometry s novou Octavií RS. Po rychlostní silnici R10 jezdí jak verze kombi, tak liftback. A právě ten se v "jedovatě" zelené barvě stal pomyslnou kořistí čtenáře Novinek.

BEZ KOMENTÁŘE: Testovací jízda nové Škody Octavia RSVideo: Novinky

 
Článek

Třetí generace Octavie RS bude nejrychlejším modelem v historii mladoboleslavské automobilky. Přesné hodnoty ale zatím Škoda tají a nechává si je na tradiční festival v Goodwoodu, kde jsou k vidění zajímavá sportovní auta, ať už historická či úplně nová. Zde se Octavia RS ukáže ve světové premiéře, patrně hned při zahájení festivalu (11. července).

Současnou, tj. odcházející generaci Octavie RS pohání buď dvoulitrový turbodiesel (125 kW / 170 k) nebo dvoulitrový přeplňovaný benzínový čtyřválec (147 kW / 200 k). Podle našich informací půjde opět o čtyřválcový dvoulitr TSI, ovšem nové generace. Ten lze naladit na zajímavé výkony, například v nové generaci Golfu R dostane výkon 270 koní (199 kW) a 350 Nm točivého momentu.

Foto: čtenář Novinek

Škoda Octavia RS (2013, kamuflovaný prototyp)

Nová Octavia dostane upravený nárazník s větším otvorem pro přívod vzduchu. Ve spodní části se dokonce objeví malý spodní spoiler, takzvané lízátko. Vzadu je naopak decentní spoiler, dvě lichoběžníkové koncovky výfuku integrované do difuzoru.

Foto: čtenář Novinek

Škoda Octavia RS (2013, kamuflovaný prototyp)

V Octavii RS (na některých trzích se označuje vRS kvůli sporům o ochrannou známku) by podle našeho odhadu mělo být naladění na 250 koní. Díky tomu zvládne tento model zrychlit na „stovku“ za šest sekund, nejvyšší rychlost bude elektronicky omezena při 250 km/h. V nabídce bude jak DSG, tak manuální převodovka.

Ze zákulisních zdrojů víme, že vznikne i dieselová verze a v nabídce pro Octavii RS bude i kombi. Prodej by měl být zahájen koncem letošního roku, verze 4x4 v nabídce nebude.

Foto: Škoda Auto

Škoda Octavia RS - první oficiální fotografie

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám