Hlavní obsah

V úterý začne prestižní ženevský autosalon

Novinky, Martin Žemlička

V úterý 5. března se otevřou brány ženevského výstaviště Palexpo, kde začne 83. ročník prestižního autosalonu. V Evropě není žádný jiný, který by se mu rovnal množstvím představovaných novinek, švýcarský autosalon tak snese srovnání i s těmi nejlepšími světovými. Letošní ročník potrvá do neděle sedmnáctého března.

Foto: maž, Novinky

Ženevský autosalon

Článek

Ženevský autosalon bude mít pro veřejnost otevřeno od čtvrtka 7. března a jeho brány se zavřou až v neděli 17. března. Otevírací doba ve všedních dnech je od 10 do 20 hodin, o víkendech od devíti do sedmi hodin večer. Letos se zde ukáže více než 100 premiér, Škoda Auto přiveze do Ženevy Octavii Combi (včetně verze 4x4).

Mezi největší lákadla patří supersportovní McLaren P1, Lamborghini Veneno, nástupce Ferrari Enza či nové Bentley Flying Spur. [celá zpráva]

Vstupenka pro dospělého přijde na 16 švýcarských franků (zhruba 335 korun), děti a důchodci mají vstupenku levnější - 9 CHF. Skupiny nad dvacet osob mají rovněž slevu, vstup pro jednu osobu přijde na 11 franků. Navíc po 16. hodině budou všechny typy vstupenek za polovinu.

Foto: Škoda Auto

Škoda Octavia Combi (2013)

Trasa z Prahy do Ženevy je dlouhá 970 kilometrů, vede z velké části po dálnicích. Cesta při běžném tempu včetně dvou hodinových přestávek zabere zhruba dvanáct hodin. Veškeré praktické informace o autosalonu najdete na oficiálních stránkách www.salon-auto.ch.

Anketa

Navštívíte letos ženevský autosalon?
Ano (jedu poprvé)
5,6 %
Ano (jezdím pravidelně)
3,3 %
Ne (nikdy jsem tam nebyl)
83,8 %
Ne (ale v minulosti jsem jej navštívil)
7,3 %
Celkem hlasovalo 957 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám