Hlavní obsah

Ford poprvé představil mini SUV EcoSport v evropské verzi

Novinky, maž

Malé SUV od Fordu právě prožívá svou evropskou výstavní premiéru. Jedná se o evropskou verzi globálního modelu EcoSport, kterým chce automobilka s modrým oválem ve znaku oslovit zákazníky celkem ve stovce zemí.

Foto: Ford

Ford EcoSport (2013, evropská verze)

Článek

Nikoliv na březnovém ženevském autosalonu, nýbrž na veletrhu Mobile World Congress v Barceloně představuje Ford model EcoSport ve verzi pro evropské trhy (na ženevském autosalonu tento model samozřejmě také bude, ale nebude to jeho evropská výstavní premiéra). Možná proto, že to není žádná žhavá novinka, třebaže v evropské specifikaci ještě k vidění nebyla - poprvé se tento model totiž představil před více než rokem - v lednu 2012 na autosalonu v Dillí.

Foto: Ford

Ford EcoSport (2013, evropská verze)

EcoSport technicky vychází z fiesty, jeho schopnosti v terénu tedy budou poněkud omezené. Spíše jde o to zaujmout jiným tvarem karoserie. Mini SUV s logem Fordu je dlouhé 4,24 m, široké 1,76 m a vysoké 1,69 m. Zavazadlový prostor nabídne objem 322 litrů.

Celkem budou v nabídce tři motorizace. Nový EcoSport bude k mání se zážehovým tříválcovým motorem 1.0 EcoBoost 125 k (92 kW), zážehovým motorem 1.5 Duratec Ti-VCT 110 k (81 kW) a vznětovým 1.5 Duratorq TDCi 90 k (66 kW).

Foto: Ford

Ford EcoSport (2013, evropská verze)

Součástí palubního systému Ford Sync je rovněž funkce automatického tísňového volání, která v případě dopravní nehody spojí posádku vozu s dispečinkem záchranného systému a předá operátorovi informace o poloze havarovaného vozu. Zajímavostí je, že sdělení zazní v jazyce, kterým se mluví v místě nehody (o dostupnosti pro jednotlivé země EU však zatím nepadlo ani slovo).

Ford zatím neuvedl ceny ani datum zahájení prodeje v Evropě.

Foto: Ford

Ford Ecosport (americká verze)

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám