Hlavní obsah

Volvo představilo facelift šesti modelů najednou

Novinky, maž

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Švédská automobilka letos nepředstaví žádný nový model, na ženevský autosalon přiveze alespoň omlazené verze. Jedná se o drobné změny, netradiční ovšem je, že se facelift dotkne hned šesti modelů najednou - S60, V60, XC60, V70, XC70 a S80.

Foto: Volvo

Volvo XC60 (2013)

Článek

Změny na vnějším designu jsou prakticky nepostřehnutelné; patrně jedinou obměnou, kterou lze zaznamenat bez pomoci lupy, je použití jednodílných světlometů (nahrazují původní rozdělené či chcete-li dvoudílné). U modelů V70 a S80 je také patrné větší množství použitého chromu, jinak je vše při starém.

Uvnitř všech šesti modelů je nově TFT displej převzatý z modelu V40. Novinkou je i multimediální systém Sensus Connected Touch s připojením na internet, který posádka ovládá skrz sedmipalcovou dotykovou obrazovku. Nové jsou i některé prvky výbavy jako například vyhřívaný volant či vyhřívané čelní sklo.

Pro S60 a V60 lze nově objednat sportovní podvozek prakticky pro libovolnou verzi (dříve pouze pro dražší verze R-Design) a v příplatkové výbavě lze zaškrtnout položku „adaptivní světlomety“.

Více informací Volvo zveřejní během ženevského autosalonu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám