Hlavní obsah

Ferrari Enzo: jedno z nejdražších aut světa řádí na zablácené cestě

Novinky, maž

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Enzo je v současné době nejrychlejším Ferrari, jaké kdy italská automobilka vyráběla. Po celém světě jich jezdí jenom 400 a moc bychom nedali za to, že mnoho kusů jenom odpočívá v luxusní garáži. Ne tak už červené enzo, jehož řádění na bahnitých cestách se v úterý dostalo na internet.

BEZ KOMENTÁŘE: Ferrari Enzo na zablácené cestě

 
Článek

Video na internet v úterý umístil uživatel s (dost možná ironicky myšlenou) přezdívkou Tax The Rich (Zdaňte bohaté). Na bezmála dvouminutovém videu jedno z nejdražších aut na světě jezdí vysokou rychlostí po panelové vesnické cestě pokryté blátem, místy je vidět vcelku zvládnuté driftování.

Přestože je za názvem videa napsáno WRC, o jízdu ve stylu rallyových speciálů rozhodně nejde. Každopádně jde ale o poněkud extrémní způsob využití supersportu, vysoké rychlosti na panelové cestě asi nebudou pro tak nízké auto to pravé.

Dvanáctiválcové enzo má výkon 660 koní, vyrábělo se v letech 2002 až 2004. Vzniklo 349 kusů plus dalších 51 speciálních edicí. Obvyklá cena je nyní na aukčních portálech kolem 19 miliónů korun.

Uživatel Tax The Rich uveřejnil na internetu video s podobně extrémní jízdou Rolls Roycem, kdy auto ve vysokých rychlostech dělá hluboké brázdy do trávníku.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám