Hlavní obsah

Hyundai letos plánuje v Česku opět dvouciferný růst

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zastoupení korejské značky Hyundai na českém trhu letos opět čeká dvouciferný růst prodeje. Celý trh přitom zřejmě poklesne. Počet prodejen značky by se letos měl zvýšit ze 76 na 80 center. Uvedl to generální ředitel Vladimír Vošický.

Foto: Martin Žemlička, Novinky

Hyundai (i30 kombi)

Článek

Značce se loni v Česku dařilo, když zvýšila prodej o 26 procent na 15 162 vozů. Zařadilo jí to těsně na třetí místo na trhu za Volkswagen a Škodu. Po odečtení vozů, které byly zaregistrovány v Česku, ale ihned vyvezené za hranice, by automobilce Hyundai podle Vošického patřila druhá příčka za Škodou. "Číslo dvě v prodejích chceme být i letos. Plánujeme získat desetiprocentní tržní podíl," dodal.

Hyundai letos chystá na český trh uvést prodloužené SUV Grand SantaFe, modernizované Genesis Coupe nebo Veloster Turbo. Na podzim to bude modernizované ix35 a nová generace i10.

Velká část evropských modelů Hyundai se vyrábí v moravských Nošovicích, které jsou s produkcí 303 000 aut za loňský rok pátým největším producentem vozů Hyundai na světě. Hyundai letos plánuje zvýšení prodeje o šest procent na 4,66 miliónu aut.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám