Hlavní obsah

Indická Tata prý zvažuje výstavbu továrny v Rumunsku za 25 miliard

Novinky, maž

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zatím to není oficiálně potvrzeno, podle zdrojů nizozemského magazínu AutoWeek prý nicméně automobilka Tata možná podnikne "invazi" na starý kontinent. Podle neoficiálních zpráv automobilka zvažuje výstavbu továrny za miliardu eur (25,6 miliardy korun).

Foto: Tata

Tata Megapixel (koncept, 2012)

Článek

Tata Motors, indická firma vyrábějící auta, autobusy a nákladní automobily, by ráda prodávala svou značku i v Evropě. Současné modely nelze z legislativních důvodů na starém kontinentu prodávat, indická automobilka by ale ráda představila evropskou verzi Nana, případně další nové modely, kterým by úřady zemí Evropské unie umožnily prodej.

Podle dosud neoficiálních informací se Tata Motors zajímá o bývalou továrnu Nokie v rumunském městě Cluj. Investice by mohla dosáhnout jedné miliardy eur (25,6 mld. korun) a zaměstnala by až 5000 pracovníků.

Tata zatím informace o stavbě evropské továrny nepotvrdila. Původně se nejlevnější auto světa - Nano – mělo v Evropě prodávat v roce 2011.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám