Hlavní obsah

Nebudeme vyrábět SUV, čtyřdveřový model ani levné auto, prohlásil šéf Ferrari

Novinky, maž

Prezident Ferrari Luca di Montezemolo jednoznačně vyvrátil, že by italská značka chtěla na trh dostat automobil, který by neodpovídal filozofii značky. Na rozdíl od Porsche tak v nejbližších letech nevznikne SUV či čtyřdveřový sedan s logem Ferrari.

Foto: Denis Balibouse, Reuters

Článek

„SUV není emocionální auto, kde je to všechno o výkonu a potěšení z jízdy,“ řekl v rozhovoru pro německý časopis Auto Motor und Sport prezident Ferrari Luca di Montezemolo. „Vždycky musíte vědět, zda chcete vařit těstoviny nebo ryby,“ dodal Montezemolo.

Ferrari tak bude v nejbližších letech stále výrobcem dvoudveřových, čistě sportovních automobilů. Tak jako tomu bylo už od roku 1929, kdy v Modeně založil slavnou automobilku Enzo Ferrari (první silniční model z bran továrny vyjel až v roce 1947). V rozhovoru to sice nezaznělo, ale i tak lze vyloučit naftové verze jakéhokoliv Ferrari, což třeba u Porsche již neplatí, jakkoliv prozatím naftovou 911 Carreru stuttgartská značka naštěstí nepředstavila.

Šéf Ferrari vyloučil i levný základní model. „Menší a levnější Ferrari není Ferrari,“ řekl. Montezemolo však dodal, že se může objevit čtyřmístná verze modelu California. Potvrzena je i světová premiéra nástupce Enza, nejsportovnějšího sériového Ferrari. Poprvé se nový model ukáže v únoru, světová premiéra je tak nejspíš přichystána na ženevský autosalon.

Současný šéf Ferrari rezolutně nevyvrátil, že by se v brzké době neobjevilo SUV s logem Maserati, které – stejně jako Ferrari – patří koncernu Fiat. Sportovně-užitkové Maserati by na trh mělo vstoupit už v příštím roce. A čtyřdveřový sedan – Quattroporte - už Maserati v nabídce má, nyní na trh přichází nová generace.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám