Hlavní obsah

Malé Mitsubishi se kvůli ochranné známce nebude jmenovat jako stíhačka

Novinky, maž

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Japonské Mitsubishi nesmí na evropském trhu používat název Mirage, na který nevlastní ochrannou známku. Duchovní nástupce coltu se tak bude jmenovat Space Star.

Foto: Mitsubishi

Mitsubishi Mirage alias Space Star

Článek

Mitsubishi tak musí v Evropě oživit již dříve používaný název Space Star. Název Mirage, používaný na mimoevropských trzích znamená v angličtině přízrak nebo přelud, tento název se používal pro vojenské stíhačky (1956 – 1979, vyráběla jej francouzská společnost Dassault Aviation).

Jde o malé auto s délkou pouhých 371 cm a pohotovostní hmotností 845 kg. Součinitel aerodynamického odporu, což je jeden z klíčových parametrů pro spotřebu paliva (a tím i emise) má hodnotu 0,27. Kombinovaná spotřeba paliva činí dle výrobce rovné čtyři litry na sto ujetých kilometrů.

Global Small, jak se tento vůz interně jmenuje, se vyrábí od března roku 2012 v novém závodě MMC v thajské provincii Chonburi. Na evropském trhu se bude nový Space Star postupně nabízet od konce února. České ceny zatím Mitsubishi nezveřejnilo.

Anketa

Který název se vám líbí nejvíce?
Colt
76,8 %
Mirage
20 %
Space Star
3,2 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 1513 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám